شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
موسسه معارف اسلامی امام رضا

در این سایت به معرفی و تبیین فعالیتهای مختلف فرهنگی و دینی این نهاد ارزشی پرداخته شده است و می توان آنرا نمایه ای دانست که به عنوان یک ویترین جامع، به معرفی محصولات مختلف این موسسه و تشریح فعالیتهای فرهنگی نهادهای زیر مجموعه آن مبادرت ورزیده است.

خبرگزاری حوزه/ سایت موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) به نشانی الکترونیکی www.maaref.ir که در آن به معرفی و تبیین فعالیتهای مختلف فرهنگی و دینی این نهاد ارزشی پرداخته شده است را می توان نمایه ای دانست که به عنوان یک ویترین جامع، به معرفی محصولات مختلف این موسسه و تشریح فعالیتهای فرهنگی نهادهای زیر مجموعه آن می پردازد.

تحقق شعار روش هاي كارآمد روز

مؤسسه معارف اسلامي امام رضا‌(ع) در سال 1364 هجري شمسي و برای آشنایی هرچه بیشتر و بهتر طلاب با معلومات اجتماعي و نشر معارف قرآن كريم و رواج «روش هاي كارآمد روز، در زمينه‌هاي آموزش و پژوهش» راه اندازی شده است.

موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) فعالیتها و محصولات فرهنگی متنوعی را در اختیار مخاطبان مختلف خویش از نوجوانان و جوانان گرفته تا نخبگان و خواص قرار می دهد.

سرفصل فعالیتها و محصولات

فصلنامه بينات که به عنوان نخستین نشریه قرآنی به زبان فارسی منتشر می شود.

نشريه بشارت که اولین نشریه قرآنی ویژه جوانان است.

گاهنامه آفاق نور که نخستین گاهنامه احیای میراث قرآنی به شمار می رود.

نشریه سپیده آفرین که نخستین نشریه قرآنی ویژه نابینایان عزیز است.

کتابخانه تخصصی و جامع علوم و معارف قرآن کریم با30000جلد کتاب قرآنی.

مرکز گنجينه نور که به منظور حفظ و نگهداري پژوهش ها و پايان نامه‌ های قرآني سامان یافته است.

کتابخانه گویا، که گنجينه صوتي معارف ديني و قرآن كريم است.

مؤسسه سپیده باوران که ویژه امورفرهنگی، قرآنی نابینایان عزیز به فعالیت می پردازد.

مرکز فرهنگی بانوان قرآن پژوه که برگزارکننده نُه دوره همایش بین المللی بانوان قرآن پژوه بوده است.

انتشارات مؤسسه معارف اسلامي امام رضا(ع) که به نشر کتابهای قرآنی این موسسه مبادرت می ورزد.

مرکز احیا و توسعه هنرهای قرآنی که در حوزه تهیه و تدوین دفتر اول تفسیر جمال آثار هنری و قرآنی بانوان هنرمند فعالیت نموده است.

پايگاه اطلاع رساني موسسه معارف اسلامي امام رضا(ع) که به معرفی و انتشار اخبار این موسسه اقدام می نماید.

فروشگاه اينترنتي موسسه معارف اسلامي امام رضا(ع) که مجموعه محصولات متنوع این موسسه را به صورت اینترنتی به فروش می رساند.

و بالاخره پایگاه اطلاع رسانی سوره مبارکه یاسین که به انعکاس مفاهیم و مضامین و نکات متنوع معرفتی این سوره عزیز و عظیم قرآن کریم می پردازد.

بینات؛ رسانه ای برای نخبگان قرآنی

یکی از محصولات قابل توجه و مهم این موسسه که در قالب نشریه عرضه می شود و از سال 1373 تا کنون ادامه داشته است فصلنامه «بینات» می باشد.

فصلنامه بینات تاکنون 11 ویژه نامه منتشر نموده که عناوین آن بدین شرحند:

قرآن و پیامبر(ص)،امام علی(ع) و قرآن،قرآن و حضرت زهرا(س)،قرآن و امام حسن مجتبی(ع)،قرآن و امام حسین(ع)،قرآن و امام سجاد(ع)،شناخت نامه «الحیاه»،آثار و اندیشه های قرآنی امام خمینی(ره)،ویژه نامه حاج آقا مصطفی خمینی(ره)،علامه طباطبایی و تفسیر المیزان)

ویژه نامه آیت الله معرفت،قرآن و کرامت انسان، ویژه ترجمه قرآن ،ویژه کنگره ابوالفتوح رازی.

بزرگانی همچون آیت الله حسن زاده آملی، آیت الله معرفت، استاد محمدرضا حکیمی، استاد بهاء الدین خرمشاهی، دکتر سیدرضا نیازمند، استاد الیاس کلانتری، استاد عبدالحسین شهیدی صالحی ،دکتر نادعلی عاشوری تلوکی و ...در امر انتشار نشریه بینات همراهی و قلم ورزی داشته اند.

از جمله مضامین و موضوعات قرآنی که در این نشریه می ورد توجه قرارگرفته می توان به تفسیر و مفاهیم،معرفی قرآن پژوهان و مفسران،نقد و معرفی کتاب های قرآنی،طرح مباحث جدید از نگاه قرآن،گفت و گو با صاحبنظران معارف قرآنی، بحث های علوم قرآنی و... اشاره نمود.

بشارت؛ نشریه ای جوانانه برای نونهالان قرآنی

یکی دیگر از نشریات این موسسه مجله بشارت است که برای قشر نوجوان و جوان منتشر می شود. در این نشریه تلاش شده است تا نکاتی ساختاری و محتوایی همچون مقالات کوتاه و جذاب، نگارش روان و قابل فهم، استفاده از طرح، رنگ و گرافیک مناسب، عدم محدودیت در استفاده از آثار نویسندگان، اولویت مقالات جوانان و... مورد توجه قرار بگیرد.

بزرگان و اساتیدی همچون بهاء الدین خرمشاهی، مصطفی رحماندوست، دکتر حسین الهی قمشه ای، دکتر سیدرضا نیازمند، سیدمحمد راستگو، محمدعلی مهدوی راد، سیدمحمدعلی ایازی، الیاس کلانتری، مرتضی دانشمند و ...در این نشریه قلم زده اند.

از جمله سر فصل های مجله «بشارت» می توان به شناخت قرآن، خاطرات قرآنی، داستانهای قرآنی، هدایتها و ارزشها، دستورالعملهای قرآنی، تجلی قرآن در شعر و ادب فارسی، گفتگو با حافظان، قاریان و قرآن شناسان، معرفی و نقد کتابها ،ترجمه ها، فیلم نامه و نرم افزارهای قرآنی اهل بیت در قرآن، استناد به آیات، لطیفه های قرآنی، یک آیه و چند نکته، مسابقه و... اشاره کرد.

آفاق نور؛ پژوهش در میراث غنی قرآنی

یکی دیگر از محصولات مکتوب این موسسه نشریه آفاق نور است که پژوهشهایی را با رویکردهای ذیل مورد توجه قرار می دهد:

احیا و نشر میراث قرآنی، گردآوری و نشر اثرهای گوناگون قرآن پژوهان، نشر مقاله های نایاب و ممتاز، عرضه چکیده کتابهای نایاب-یک کتاب در یک مقاله، انتشار پژوهشهای گسترده قرآنی، نشر پایان نامه های ممتاز قرآنی و شناساندن و بررسی اندیشه های نو.

سپیده آفرین؛ محصولی برای روشن دلان دوستدار قرآن

از دیگر محصولات این موسسه می توان به نشريه سپيده آفرين اشاره کرد که به اشکال زیر به نابینایان عزیز و همراهانشان ارائه می شود:

خط بريل: ويژه نابينايان، خط فارسی: ویژه همراهان ، بستگان و خانواده نابینایان و کم بینایان.

گويا: ويژه نابينایان و كم بينايان،مجازی فارسی: ویژه دریافت نسخه فارسی و گویای آن از پایگاه اطلاع رسانی نشریه برای فارسی زبان جهان اسلام، مجازی عربی: ویژه دریافت نسخه عربی و گویای آن از پایگاه اطلاع رسانی نشریه برای عربی زبان جهان اسلام

نشریه سپیده آفرین با هدف شناخت و معرفیِ چهره های موفق و استعدادهای برتر در جامعه نابینایان، بالا بردن سطح علمی نابینایان با گشودن دریچه ای به دریای بی کران معارف قرآن کریم و کشف تجربیات و نمایاندنِ موفقیت چهره های شاخص و نیز، انتقال آن ها، به جامعه نابینایان عرضه می شود.

کتابخانه ای عظیم و عزیز با هزاران اثر قرآنی

یکی دیگر از نهادهای این موسسه کتابخانه تخصصی و جامع علوم و معارف قرآن کریم است.

کتابخانه ای که با هدف سامان دادن به فعالیت های قرآنی و به صحنه آوردن معارف قرآن کریم و پشتیبانی همه جانبه از آموزشها و پژوهشهای قرآنی، در سال 1373 اقدام به تأسیس کتابخانه تخصصی علوم و معارف قرآن کریم نمود.

همه آثار این کتابخانه تخصصی قرآنی بر مبنای رده بندی کنگره آمریکا سامان دهی شده و این ویژگی را داراست که دربردارنده آثار خطی و چاپی بزرگان اندیشه در تمامی زمینه های مرتبط با قرآن کریم و ترجمه های قرآن به زبان های مختلف دنیا است.

کتابخانه ای بالغ بر 20هزار عنوان در 30هزار جلد به گونه مجموعه های گوناگون و تک نگاری های نفیس در موضوعات مختلف.

مضامینی همچون تفاسیر قرآن از عالمان شیعه و اهل سنت، شامل تفاسیر دوره ای و تک نگاری های تفسیری، علوم قرآن شامل تمامی مباحث علوم قرآنی، فهرست ها و دائره المعارف های قرآنی مختلف، کتابشناسی های قرآن و پایان نامه ها، ترجمه های قرآن به زبان فارسی و سایر زبان های زنده دنیا، مباحث ادبی، بلاغی درباره قرآن، مباحث جدید قرآنی و...

گنجینه نور؛ توجه و تمرکز بر میراث غنی قرآنی

یکی دیگر از نهادهای این موسسه گنجينه نور است که به نوعی مركز حفظ و نگهداري پژوهش ها و پايان نامه‌ های قرآني به شمار می رود.

مركزی که با هدف اطلاع رساني، شناسايي طرح هاي خلاق و بدیع و کشف استعداد هاي قرآن پژوهان ، از سال 1383 اقدام به جمع آوري آثار نموده و تاکنون نزديک به پانزده هزار پايان نامه ي قرآني ثبت نموده است.

مرکزی برای کشف استعدادهای بانوان قرآنی

از دیگر مراکز این موسسه مرکز فرهنگی بانوان قرآن پژوه (برگزارکننده نُه دوره همایش بین المللی بانوان قرآن پژوه)است که با هدف شناخت و معرفی چهره های موفق و استعدادهای درخشان بانوان در زمینه های قرآنی، جلوگیری از هدر رفتن ذوق و شوق قرآنی موجود در بانوان و حفظ نشاط و روحیه معنوی آنان، انس و عادت بانوان با قرآن کریم به عنوان کتاب هدایت و سازندگی، آشنا ساختن بانوان با نقش مؤثر و بی نظیر عواطف قلبی و روحیات و شخصیت خاص آنان در سیر و سلوک معنوی و رسیدن به پیشگاه قرب الهی تشکیل یافته است.

انتشارات؛ راهی برای ترویج و نشر آثار قرآنی

انتشارات مؤسسه معارف اسلامي امام رضا(ع) نیز در جهت ترويج و نشر معارف اسلامي تا کنون کتابهای متنوعی را عرضه نموده است که از جمله عناوین آن می توان به بهار جواني با قرآن، فريادگر شهر شهادت-یاد نامه شهید بزرگوار عبدالکریم هاشمی نژاد، يادنامه خاتمي- مجموعه مقالات علمی و تحقیقی در بزرگداشت آیه الله حاج سید روح الله خاتمی، الفصول المهمه فی الاصول الائمه- سه جلد، المکاسب المحرمه – مرحوم نجم آبادی، مجموعه مقالات فارسي- مرحوم نجم ابادی، کتاب القضا- مرحوم نجم آبادی، گنجینه نور - فهرست 1000عنوان پایان نامه و پژوهش قرآنی، فعاليت هاي قرآني بانوان - موانع ، راهکارها ، آثار و پيامدها، گنجينه نور- فهرست 4000 عنوان پايان نامه و پژوهش قرآني، گنجينه نور- فهرست 10000 عنوان پايان نامه و پژوهش قرآني، قلب قرآن - نگاهي به فضيلت و عظمت سوره مبارکه يس، فقیه ربانی- مجموعه مقالات بزرگداشت آیه الله میرزا علی فلسفی(ره) و... اشاره نمود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha